Nieuwsbrief 5 februari 2024 - Samenstelling Club Bestuur

Het nieuwe Bestuur van BSC Almere

Het is jullie vast niet ontgaan; sinds de algemene ledenvergadering van november 2023 heeft onze vereniging een nieuw bestuur. Frank Groen stelde zich niet meer verkiesbaar als clubvoorzitter en vanwege diverse omstandigheden, verlieten Danny Bout (facilitaire dienst), Dennis Jansen (technische commissie/opleiding) en Hans Jansen de Vries (pr/communicatie), helaas het bestuur van BSC Almere...

Zo bleven Sandra van Loenen (kantinecommissie/clubvrijwilligers) en Wendy Groen (clubsecretariaat) als enigen over als bestuursleden. Desondanks zijn we nu zeer verheugd jullie te kunnen melden, dat daar maar liefst 5 nieuwe bestuursleden zijn bijgekomen.
Tevens heeft de dringende oproep van deze nieuwe bestuursleden voor ‘ondersteuning’ vanuit de clubleden, bijgedragen aan het creëren en/of aanvullen van 13 ondersteunende commissies (deze worden in een volgende nieuwsbrief toegelicht).

BSC Almere, de nieuwe bestuursleden!
Voorzitter: Pim Oskam
Penningmeester: Cor Boutkan
Facilitaire dienst: Rick Ernst
TC Honkbal: Stephan Bakker
TC Softbal: Renske van ’t Boveneind

 

Pim Oskam, voorzitter. Is 14 jaar actief bij onze vereniging. Begonnen als beeballer en doorgegroeid naar het 1e Honkbalteam. Per 2023 heeft hij de overstap gemaakt naar de Softbalafdeling. Pim stelt: ‘’Ik geniet enorm van beide spelletjes en ben enorm vereerd en zeer enthousiast om de club en alle leden te mogen vertegenwoordigen. Ik kijk positief uit naar de komende jaren waarin we samen met elkaar, hopelijk talrijke clubdingen kunnen realiseren en vooral veel pret en plezier gaan beleven’’.

Cor Boutkan is sinds 2019 actief bij de club als ouder van Timo die het afgelopen seizoen in de U15-2 heeft gespeeld. Als honkbalouder wil hij graag betrokken zijn bij de vereniging en met zijn financiële achtergrond, denkt Cor daarbij best te kunnen gaan bijdragen als de vereniging ‘penningmeester’. 

Rick Ernst is ruim 10 jaar verbonden met de club voor zowel honkbal als softbal. De afgelopen jaren  actief als speler, coach en scheidsrechter. Sinds een paar jaar ondersteunt Rick de ‘facilitaire dienst’ en is het hem naar eigen zeggen een eer, om de belangrijke taken van Danny Bout over te nemen.  

Stephan Bakker, voorzitter TC Honkbal. Daarin gerold door het lidmaatschap van zoon Julian, alweer  zo’n 4 jaar geleden. Daarbij is hij het spel honkbal gaan waarderen in zijn diversiteit. Al gaandeweg heeft hij Dennis Jansen geassisteerd met de TC activiteiten en de jeugdopleiding. Doel & streven is,  dat op een mooie manier en ook vanuit die gedachtegang, voort te zetten met ‘onze club toekomst’. 

Renske van ’t Boveneind, voorzitter TC Softbal. Sinds 4 jaar lid van BSC Almere en actief als speler en scheidsrechter. Wegens blessures gaat ze minder spelen, maar is en blijft ze actief binnen de club. Dat  bij de TC Softbal en het ondersteunen van zowel de communicatie-, als de ‘duurzaamheidscommissie’.


Onderhouden van de velden

We hebben afgelopen week een start gemaakt met het onderhouden van de velden. Ter voorbereiding op de werkzaamheden van de gemeente moeten de velden geschoffeld worden en dat is een flinke klus. Als het weer het toelaat willen we met behulp van onze leden in de weekenden zo veel mogelijk schoffelen.
Dus: houd je WhatsApp in de gaten voor de aankondigingen betreft het schoffelen want we kunnen jullie hulp heel goed gebruiken! Een uurtje voor, na of tijdens (ouders) de training maakt al het verschil.